高考真题解题技巧八:阅读理解综合练习(四川题)

高考真题解题技巧 八:阅读理解综合练习(四川题)MasterOsifuEnglish

高考真题解题技巧八:阅读理解综合练习(四川题)

研究问题就要把它研究透彻,Master Osifu English这一讲继续为大家实战演练阅读理解,今天是以2011年四川省高考真题A篇为例为大家分析。

 

It’s 5:00 in the morning when the alarm (闹钟) rings in my ears. I roll out of bed and walk blindly through the dark into the bathroom. I turn on the light and put on my glasses. The house is still as I walk downstairs while my husband and three kids sleep peacefully. Usually I go for a long run, but today I choose my favorite exercise DVD insanity. Sweat pours down my face and into my eyes. My heart races as I face my body to finish each movement. As I near the end of the exercise,I feel extremely tired, but a smile is on my face. ①It’s a smile because the DVD is over , but a smile of success from pushing my body to its extreme limit.

 

Some people enjoy shopping, smoking , food, work, or even chocolate. But I need exercise to get through each day. Some shake heads when they see me run through the town. Others get hurt when I refuse to try just one bite of their grandmother’s chocolate cake. They raise their eyebrows, surprised by my “no thank you,” or by my choice to have a salad. Over the years, I have learned it’s okay to just say “no.” I shouldn’t feel sorry for refusing food that I don’t want to eat.

 

So what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.?What gives me the reason to just say to ice cream? Commtment.A commitment to change my life with a way that reduces daliy anxiety, increases self–contidence and energy,extends life and above all improve my body shape.This is the point where a smile appears on my face as I look at myself in the mirror or try on my favorite pair of jeans that now fit just right. It’s through commitment and swent that I can make a difference within myself inside and out.

 

41.Why is there a smile on the author’s face in the morning?

A.Because she sees her family sleeping peacefully.

B.Because she finishes her favorite exercise.

C.Because she enjoys the interesting DVD.

D.Because she feels a sense of achievement.

 

42.Which of the following is true accrding to Paragraph?

A.She doesn’t like others politely.

B.She likes to make others surprised.

C.Others don’t understand what she does.

D.Others try to help her by offering her food.

 

43.What does the underlined word “commitment” in the last paragraph mean?

A.Good health

B.Firm belief

C.A strong power

D.A regular half

 

44.What can we learn about the author from the text?

A.She acts in a strange way.

B.She wants to look different from others.

C.She aims to develop a goog body shape.

D.She has difficult getting along with others.

 

41.答案:D.

解析:此题是细节题,关键词是a smile on the author’s face in the morning。带着关键词去文章中找答案,在第一段末尾一句出现,其中句中的‘success’这个词很关键,选项D与其意思一致,故选D。

 

42.答案:C.

解析:此题也是细节题,类似这样的细节题最耗时间,因为题中没有关键词,但也无需担心,这样的题也有规律。顺着第一题的顺序在文章中往下找答案,然后再与选项对比,选项中与文章意思一致的即为最佳答案。此题的答案在第二段的三四句出现,选项C与其意思一致,故选C.

 

43.答案:B.

解析:此题考查的是词汇题。找到词汇所在的句子,可找其前后三句话,此题的答案在文章的末段一二句出现。这两句话给出的信息,选项B正好表达出来,故选B.

 

44.答案:C.

解析:此题考查的是判读推理题,也没有关键词。遇到这种题大家可以按照文章的顺序,在末段继续找答案。此题的答案在末尾段落的第三四句出现,选项C与其意思一致,故选C.

 

这一讲,Master Osifu English又与大家一起练习了一篇阅读,思路是否逐渐清晰?当你做更多阅读理解题时会发现,最简单的就是阅读题型了。Master Osifu English祝福您!

 

 

http://blog.sina.com.cn/u/5396900707

http://www.masterosifuenglish.com/

本文版权属于Master Osifu English,转载请注明出处。商业使用请联系Master Osifu English



发表评论

你必须 登录后 才能留言!